Een mus valt ter aarde

Auteur Linda Spalding
ISBN
9789023994701
400 Pagina's
Paperback
Inkijkexemplaar
Pennsylvania, 1798. Na de dood van zijn vrouw blijft Daniel Dickinson met vijf jonge kinderen achter. Als hij een overhaast huwelijk met een vijftienjarig weesmeisje sluit, wordt hij uit de quakergemeenschap gestoten en besluit hij met zijn gezin naar Virginia te vertrekken. Na een lange reis vol ontberingen begint hij een nieuw leven als boer.
In tegenstelling tot Pennsylvania is Virginia een staat waar slavernij wettelijk is toegestaan. Als overtuigd quaker is Daniel daar fel op tegen.
Toch wordt hij op een veiling onbedoeld eigenaar van de jonge slaaf Onesimus. Dat vormt de aanzet tot een reeks dramatische ontwikkelingen.

Een indringende roman over liefde en opoffering, over vrijheid en gebondenheid. Een tijdloos boek dat de lezer sprakeloos achterlaat.

Linda Spalding doceerde aan de University of Toronto en Ryerson University. Ze werd voor verschillende literaire prijzen genomineerd en ontving in 2012 de Governer General's Literary Prize for Fiction.

'"Een mus valt ter aarde" is een epische roman die er op alle niveaus toe doet - in reikwijdte, diepte, en "in the heart".' - Uit het juryrapport

'Meeslepend... Een van de mooiste historische romans die de afgelopen jaren verschenen.' - National Post Canada
Niet op voorraad

Neem contact op voor de mogelijkheden tot bestellen.

E-mailen naar een vriend
  • Gratis verzending bij bestellingen boven de € 49,-
  • Eerste boek gratis bij boeken onder de € 10,-
  • Niet goed geld terug garantie 024-3221734
  • Vertel je vrienden over Roelants en ontvang € 5,-
Boekhandel Roelants
Locatie

Boekhandel Roelants [Voorheen De Oude Mol]
Van Broeckhuysenstraat 34
6511 PJ  Nijmegen

roelants@roelants.nl
024-3221734